Májusban újra TESZTel a temesvári színház

Dátum: 2014.04.22.

A szabadkai Népszínház Magyar Társulatának Vörös c. előadása a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó programjában!

A multikulturalizmus és a kulturális párbeszéd jegyében, idén immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó, a TESZT. A május utolsó hetére tervezett rendezvénysorozat az évek során különböző kultúrák, művészeti ágak és színházszerető emberek nemzetközi találkozópontjává nőtte ki magát.


A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház május 24-31. között, a bő egy hét alatt magyarországi, szerbiai és romániai színházak előadásainak és művészeinek ad otthont, hogy a fesztivál egy hete alatt a résztvevőket beavathassák napjaink legújabb színházi törekvéseibe, kultúrájába, művészetébe.

Az idei meghívottak között szerepel az Újvidéki Nemzeti Színház, az Újvidéki Színház, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulaténak Vörös című előadása, a Jel Színház, a már több vendégelőadásáról ismert Nézőművészeti Kft, a budapesti Katona József Színház, a Forte Társulat, a Stúdió K Színház, Pintér Béla és Társulata, a Tünet Együttes, de az újvidéki Kulturális Központ produkciója, és a budapesti Titkos Társulat improvizációs előadásai közül is kedvükre válogathatnak majd a színházkedvelők.

A meghívott produkciók kiválasztásánál az előadások minősége mellett a fesztivál ez évi témája is fontos szerepet játszott, ugyanis a műsorra tűzött produkciók, illetve az off-programok többsége is valamilyen formában a múlt és múltfeldolgozás kérdéseivel foglalkozik.
A múlt mellett azonban ugyanolyan fontos szerep jut idén a jövőnek is. Ahogy azt már megszokhatták, a fesztivál programjában a szervezők évről évre egyre nagyobb teret igyekszenek biztosítani a fiatalabb generációk számára. A különböző műhelyek és oktatási programok révén, a különböző nemzetiségű fiatalok lehetőséget kapnak, hogy jobban átláthassák és megérthessék napjaink színházi és művészeti irányzatait.

Forrás: TESZT


 

  

1