A Vörös a Katlanban

Dátum: 2014.08.01.

 

Társulatunk és a Katona József Színház közös produkciója, a Vörös, augusztus 7-én két alkalommal lesz látható Nagyharsányban, az Ördögkatlan Fesztiválon.

 

 Az Ördögkatlan honlapjáról:

A KATLAN 

"Ha egy ember álmodik, az csak egy álom, de ha több ember álmodik egyszerre, az a valóság kezdete" (Friedensreich Hundertwasser)

„… az igazi élmény és bizonyosság 2011. augusztusában ért, amikor először látogattam a fesztiválra, és öt napon át megtapasztalhattam, hogy ennyi idő és tapasztalat után is rá tudok csodálkozni az emberekre: hogy a minőség, a sokszínűség, a kíváncsiság és mindenekelőtt az egyszerűség és a szeretet ebben az oly nehéz és sokszor embertelennek tűnő 21. században is boldog közösségeket tud létrehozni.” (Törőcsik Mari)

 

A fesztivált 2008-tól évenkénti rendszerességgel, augusztus hónapban rendezzük meg.

A Magyar Fesztiválszövetség által minősített fesztivál

Minősítése: KIVÁLÓ

 

Összművészet

Ez utóbbi mindenekelőtt a műfaji sokszínűséget jelenti. Komolyan vesszük a szót: összművészeti. Ha nyereségközpontúak lennénk, akkor természetesen rockfesztivált és/vagy gasztronómiai fesztivált szerveznénk. De miközben semmi bajunk az említett fesztiválokkal, ám a mi céljaink alapvetően mások, azaz az emberség, a sokszínűség és a minőség ötnapos ünnepét megteremteni, arra törekszünk, hogy minden értéket felmutató műfaj megmutatkozhasson, és mindezt oly módon, hogy a mainstreamtől a marginális kísérletekig minden helyet kaphasson.

Koncepció

A fesztivál koncepciója és ebből következő céljai az első, 2008-ban Cseh Tamás által megnyitott Ördögkatlan óta lényegét tekintve változatlanok:

·       a magyarság kulturális-művészeti gazdagságságát megjelenítsük a régióban;

·       a világ minden tájáról meghívott művészek (és látogatók) által egy politikai-, nyelvi- és országhatárokon átívelő kultikus közösségi tér szülessen öt napra a kicsi baranyai falvakban, azaz öt napon át az Ördögkatlan legyen Európa egyik minőségi kulturális központja;

·       gazdaságilag-szellemileg-kulturálisan segítsük az adott települések (Nagyharsány és vonzáskörzete) felemelkedését;

·       turisztikailag vonzóbbá tegyük ezt a vidéket;

·       idővel további települések bevonásával középtávon horvát Baranya- és Baranya közös művészeti fesztiváljává nője ki magát, a történelmi Baranya közös, multikulturális értékeit egységes turisztikai termékek keretében mutassuk be Európa turisztikai piacán,

·       megkerülhetetlen művészeti Eseményt hozzunk létre, mely a kulturális turizmus egyik központjává emeli a régiót..

 

 


 

  

1