Turnéztunk

Dátum: 2016.04.15.

A szabadkai Népszínház Magyar Társulata április első felében egy kisebb magyarországi turnét tett három előadással.

Az NKA támogatátának köszönhetően a Tapasztalt asszony című előadásunkkal a tatabányai Jászai Mari Színházban mutatkoztunk be. A vendéglátó színház május 4-én viszonozza a látogatásunkat, amikor a szabadkai Népszínház Jadran Színpadán az Öldöklés istene című komédiát láthatják majd nézőink.

Az Édes Annával szintén az NKA támogatásának köszönhetően mutatkoztunk be a budapesti Katona József Színházban, és az itt látottak alapján Varga Kinga a következőket írja a Kútszéli Stílusban: Nem pergő ritmusú, drámai feszültséggel telített előadás a cél,  mely a néző figyelmét lebilincseli, hanem egyfajta értelemre fókuszált intellektuális játék, amelyhez a regény képekkel illusztrált pszichológiai, viszonybeli fojtottsága szövegszerűen igazolódik. (...)  Alaposan végiggondolt koncepciózus előadásról van tehát szó, mely a politikai felhangokat a Tanácsköztársaság bukásának jelzésével, a fehérterrorra utaló géppisztolylövéssel idézi meg, és azzal, hogy a háttérben végig leng egy, a kommün idejéből származó transzparens „1919. május 1-je” felirattal. Ott maradt.”

A Picasso kalandjai című előadásunkat Jászberényben tekinthették meg a nézők. Erről a következőket írták: „Aki azt hinné a fentiekből, hogy ez egy komor és nagyon komoly darab volt az nagyon téved. Ez egy ízig-vérig érdekes rendkívül humoros komédia volt, ahol a színészek minden eszközt bevetettek - pedig díszlet az nem igen volt és a kelléke is jószerével alig , hogy a nagyérdemű jól szórakozzon. Viszont voltak zseniális rövid párbeszédek spanyol, francia, angol és német nyelven és persze halandzsa is. És ami fantasztikus volt ez a furcsa nyelvezet mindenki számára érthető volt, akkor is, ha valaki egyik nyelvet sem beszéli.” (Jászberény online) „Nem szép halál röhögésbe fulladni. Ha legközelebb ilyen geg-cunami érkezik, előre figyelmeztessenek. (...) Röhögtetni nem egy utolsó vállalkozás, természetes könnyedséggel és technikai bravúrokkal főleg nem az.” (Tutihír)


 

  

1