Mezei Zoltán lett a Városmajori Színházi Szemle legjobb férfi főszereplője

Dátum: 2016.09.04.

Szeptember 2-án adták át a budapesti fesztivál díjait, ahol a Bolondok tánca című előadásban nyújtott alakításáért díjazták Mezei Zoltánt

Június 16. és július 2. között zajlott a Városmajori Színházi Szemle, amelyen az előző évad legjobbnak ítélt vidéki és határon túli szórakoztató előadásait láthatta a budapesti közönség.

A Szemle versenyprogramjába Karsai György egyetemi tanár, színháztörténész, kritikus és Miklós Melánia kritikus, dramaturg, a színház kommunikációs munkatársa hat előadást válogatott be. Magyarországról a kaposvári, a szombathelyi, a miskolci és a tatabányai színházak egy-egy előadása került be. Határon túlról a nagyváradi színház produkciója valamint a szabadkai Bolondok tánca című előadás jutott a legjobbak közé.

A produkciókat négytagú szakmai zsűri kísérte figyelemmel: Györgyi Anna, színművész, Dömötör Tamás, rendező, Sándor L. István, kritikus és Bán Teodóra, fesztiváligazgató.

A bírálóbizottság döntése értelmében a szemle legjobb férfi főszereplőjének díját a Bolondok tánca című előadásban nyújtott alakításáért Mezei Zoltán kapta.

 

 


 

  

1