Münchhausen a Sajtszigeten

Dátum: 2016.12.19.

Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen a sivár, lepusztult világ nyomorából indul a Sajtsziget felkutatására az álom és a képzelet világában. El szeretne jutni oda, bár eleinte még a sziget nevére sem emlékszik, nem tudja hol van és azt sem tudja már, hogy miért akar oda menni. Időn és téren átívelő kalandozása során itt-ott belekukkant a történelem neves alakjainak kissé groteszk pillanataiba, és mindig megoldja a megoldhatatlant. Valóság, álom vagy képzelet, humor és zene – az ember életének állomásai, egy fokhagymával megtoldva.

Az előadás rendezője Hernyák György, a szövegkönyvet Brestyánszki B.R. írta, a dalszövegek szerzője Pálfi Ervin, a zeneszerző ifj. Kucsera Géza, a dramaturg Gyarmati Kata, a koreográfus pedig Rogács László volt.

Játsszák: Mezei Zoltán, Pesitz Mónika, Csernik Árpád, Vicei Natália, Szőke Attila, Hajdú Tamás, G. Erdélyi Hermina, Pámer Csilla, Baráth Attila, Sziráczky Katalin és Kovács Nemes Andor.

Fényterv: Majoros Róbert m.v., jelmeztervező: Kanyó-Janovics Erika m.v., díszlettervező: Saša Senković m.v., nyelvi szaktanácsadó: Szedlár Rudolf m.v., súgó / ügyelő: Bíró Tímea, rendezőasszsztens: Drubina Orsolya m.v.

 

.

 


 

  

1