Spiró György

Prah

Prah

Képek

 

 

Játsszák:

Vicei Natália, Jászai-díjas

Mezei Zoltán, Pataki Gyűrű-díjas


Dramaturg: Forgács Miklós

Rendezőasszisztens, ügyelő, súgó: Bíró Tímea

 

Rendező: Czajlik József m.v.


Bemutató: 2017. június 2. 

 

     

 

Forgács Miklós dramaturg a darabról:

A szerencse megteremti a mindenható kisembert, aki maga dönt mindenről, szabadon. Ott áll egy emberpár a maga banális nyeszlett kis paradicsomának a közepén. És éppen kiűzetik. Nem baj, hogy már ezerszer megtörtént. Nem baj, hogy a paradicsom kissé rohadt. Ők mindig elhitték, hogy ez a paradicsomuk. De főleg nem gondoltak bele. Nem álltak meg. Tettek, vettek, cselekedtek, csináltak, ügyeskedtek, túléltek. Aztán hirtelen jön a szerencse. A szerencse pont úgy néz ki, mint egy nyertes lottószelvény, egy nagy rakás pénz. Ők megállnak ebben az ütött-kopott paradicsomukban. Ez csak az igazi kiűzetés.

***

Nincs rémisztőbb elhagyatottság, mint amikor a napi rutin összeomlik. Amikor nem folytatni kell, de elkezdeni. Az örök vesztes kisember szűk, dohos paradicsoma helyett, meg lehet teremteni a határtalan lehetőségek teljesen saját magánparadicsomát.
Eljött az idő, megadatott, végre megvalósulhatnak a kisember álmai, de miről tanúskodnak ezek a zavart, fejletlen, bizonytalan, megejtően suta, sorvatag kis álmok? 

 

Megosztás

   
Időpontok
DátumIdőpont

Vélemények

Még nincs vélemény az előadásról.
 

Saját vélemény

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók írhatnak véleményt!

 

 

 

 

 


1